Επιβίωση

Πολυεργαλεία Leatherman – Η ιστορία πίσω από το όνομα

Η ίδρυση

Σ’ ένα ταξίδι του στην Ευρώπη το 1975, ο Tim Leatherman και η σύζυγος του Chau συνάντησαν μερικά καθημερινά προβλήματα τα οποία τους έβαλαν σε σκέψεις. Διαρκώς διαρροές σε υδραυλικά ξενοδοχείων αλλά και προβλήματα στο μικρό Fiat αυτοκίνητο του, τον έκανα να συνειδητοποιήσει την ανάγκη για ένα πολυεργαλείο. Ένα εργαλείο χειρός με πολλές λειτουργίες και βάση του την πένσα. Τα λόγια του ” Κουβαλούσα μαζί μου ένα μαχαίρι, το οποίο χρησιμοποιούσα από το κόψιμο του ψωμιού μέχρι την επισκευή του αυτοκινήτου. Συνεχώς ευχόμουν να είχα απλά μια πένσα…

Το πρώτο πολυεργαλείο Leatherman

Όταν ο Tim ξεκίνησε το πρωτότυπο πολυεργαλείο, υπολόγισε ότι θα χρειαζόταν έναν μήνα. Αντ ‘αυτού, χρειάστηκαν τα επόμενα τρία χρόνια για να χτιστεί το πρωτότυπο που οραματίστηκε και έτσι υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Με την αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας και το πρωτότυπο στο χέρι, ξεκίνησε να πουλήσει την ιδέα του. Δυστυχώς, οι εταιρείες που πλησίασε δεν πείστηκαν. Για άλλα τρεισήμισι χρόνια, ο Τιμ αντιμετώπισε το ένα γράμμα απόρριψης μετά το άλλο.

Μέχρι να συνεργαστεί με τον φίλο του στο κολέγιο, Steve Berliner, και την άνοιξη του 1983, έλαβαν την πρώτη παραγγελία τους για 500 εργαλεία από την εταιρεία Cabela’s και ξεκίνησαν το πρώτο εργαλείο Leatherman, το PST.

Περήφανοι πολίτες του Oregon από το 1983

Από το πρώτο πολυεργαλείο του Tim έως την τελευταία καινοτομία πολλαπλών εργαλείων, όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται στο Πόρτλαντ του Όρεγκον. Και όταν έρχεται η ώρα να τεστάρουν τα εργαλεία τους, το κάνουν στο υπέροχο Northwest Pacific.

Από πεζοπορία στα τραχιά Cascade Mountains, ψάρεμα στην όμορφη ακτή του Όρεγκον ή εξερεύνηση στην υψηλή έρημο στα ανατολικά, διασφαλίζουμε ότι τα εργαλεία μας είναι αξιόπιστα για οποιαδήποτε περιπέτεια ή εργασία, μεγάλη ή μικρή. Σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε τα εργαλεία μας για τον εαυτό σας ή να κάνετε δώρο ένα Leatherman στους αγαπημένους σας.”

Επίσημος Αντιπρόσωπος Leatherman

Το κατάστημα μας αποτελεί έναν επίσημο αντιπρόσωπο της Αμερικάνικης εταιρείας. Εδώ θα βρείτε όλα τα πολυεργαλεία σε άμεση διαθεσιμότητα και χαμηλές τιμές. Όλα τα Leatherman καλύπτονται από 25ετή εγγύηση.