Επιβίωση, Κάμπινγκ

Πως να επιλέξετε το σωστό σακίδιο πλάτης

Σχεδιάζετε την επόμενη εκδρομή σας; Την επόμενη εξόρμηση για ένα Σαββατοκύριακο στο βουνό ή την θάλασσα; Αυτός είναι ο απόλυτος οδηγός της ομάδας μας για τη σωστή επιλογή ενός σακιδίου πλάτης. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, την χρήση και την χωρητικότητα! Υπάρχουν, λοιπόν, μερικοί βασικοί τομείς που θα πρέπει να εξετάσετε ώστε να κάνετε την κατάλληλη επιλογή.

Πρώτο βασικό κριτήριο είναι η χωρητικότητα του σακιδίου.

Α. Εκδρομή για ένα σαββατοκύριακο ή μια καθημερινή χρήση(πχ. εργασία, γυμναστήριο).

Σε αυτή τη κατηγορία τα λίτρα ενός σακιδίου θα πρέπει να κυμαίνονται από 20 έως 40. Υποθέτουμε ότι θα υπάρχει μια διανυκτέρευση 1-3 ημερών. Θα πρέπει να προτιμήσετε ένα λιγότερο ογκώδες σακίδιο που θα μπορέσει να σας εξυπηρετήσει για αυτό το διάστημα ημερών. Για την καθημερινή χρήση ένα σακίδιο όπως το Walker της Mil-Tec ή το Metro της Karrimor είναι ιδανικό. Χωράει τα απολύτως απαραίτητα για τη δουλειά ή το γυμναστήριο. Αν σχεδιάζετε μια εκδρομή 1-3 ημερών τα σακίδια της Mil-tec είναι η νούμερο 1 επιλογή. Σε όλα τα μονόχρωμα χρώματα, τις παραλλαγές ή ακόμα και τις διχρωμίες.

Β. Εκδρομή για αρκετές μέρες

Σε αυτή τη κατηγορία τα λίτρα ενός σακιδίου θα πρέπει να κυμαίνονται από 40 έως και 70 λίτρα. Είναι μια δημοφιλής κατηγορία με μεγάλη ποικιλία σε επιλογές. Συνήθως χρειάζονται πολλές εξωτερικές θήκες, κορδόνια και πιαστράκια για χωρέσουν οι υπνόσακοι, οι σκηνές κτλ. Η Campus πρωτοπορεί και σας προτείνει το νούμερο 1 σε πωλήσεις Montana!

Γ. Μεγάλα ταξίδια

Ταξίδια που διαρκούν πέντε μέρες και περισσότερο, συνήθως απαιτούν σακίδια των 70 λίτρων και άνω.  Αυτά τα σακίδια είναι επίσης κατάλληλα για χειμερινά ταξίδια λίγων ημερών, όπου ο ρουχισμός είναι χοντρός και ογκώδης. Όπως και για γονείς, οι οποίοι στις εκδρομές τους κουβαλούν και τα πράγματα των παιδιών. Δημοφιλέστερη επιλογή; Σαφέστατα το Aspen!

Δεύτερο βασικό κριτήριο είναι τα χαρακτηριστικά του σακιδίου.

Α. Πλάτη

Ορισμένα σακίδια διαθέτουν ανασταλτικό πλέγμα στο πίσω μέρος για την καταπολέμηση του ιδρώτα. Αυτό το πλέγμα λειτουργεί σαν μαξιλάρι και κρατάει μια απόσταση από την πλάτη σας. 

Β. Πρόσβαση

Υπάρχουν σακίδια με άνοιγμα στο πάνω μέρος, τα οποία είναι αρκετά συνηθισμένα. Τα αντικείμενα που δεν χρειάζονται μέχρι το τέλος της ημέρας, μπαίνουν στον πάτο του σακιδίου.

Ορισμένα σακίδια προσφέρουν μπροστινό πλαίσιο με φερμουάρ, το οποίο διπλώνει και εκθέτει ολόκληρο το εσωτερικό, ή ένα πλαϊνό φερμουάρ που διευκολύνει την πρόσβαση σε αντικείμενα που βρίσκονται βαθύτερα μέσα στο σακίδιο.

Γ. Αδιάβροχο κάλυμμα

Αν περιμένετε βροχή στο ταξίδι σας, το αδιάβροχο κάλυμμα είναι μια απαραίτητη λύση. Πολλές φορές οι εσωτερικοί χώροι των σακιδίων διαθέτουν αδιάβροχη επικάλυψη. Παρόλα αυτά, υπάρχουν σακίδια, όπως αυτά της Campus, τα οποία στο κάτω μέρος έχουν φερμουάρ που κρύβει ένα αδιάβροχο κάλυμμα. Έτσι, θα είστε 100% σίγουροι ότι ο καιρός δεν θα επηρεάσει το ταξίδι σας.

Δ. Θήκη για υδροδοχείο

Τα περισσότερα ορειβατικά σακίδια διαθέτουν μια ειδική θήκη στην οποία μπορείτε να βάλετε ένα υδροδοχείο, καθώς και μία ή δύο εξόδους για να βγαίνει το σωληνάκι του. Η χρήση ενός υδροδοχείου μπορεί να φαίνεται δευτερεύουσα αλλά είναι εξίσου σημαντική.

Αυτά, λοιπόν, είναι μερικά από τα βασικά κριτήρια για την σωστή επιλογή ενός σακιδίου. Επιλέξτε αυτό που χρειάζεστε και εμείς είμαστε εδώ να σας εξυπηρετήσουμε με τις καλύτερες τιμές της αγοράς! Βρείτε στο e-shop μας, πάνω από 50 διαφορετικά σχέδια για να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει!