Επιβίωση

Κιτ Α’ βοηθειών: Ένα απαραίτητο αξεσουάρ

Τα κιτ πρώτων βοηθειών γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή καθώς αποτελούν ένα απαραίτητο αξεσουάρ για όσους κάνουν κάμπινγκ ή γενικότερα εξωτερικές δραστηριότητες. Ένα κιτ μπορεί να σώσει και να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες άμεσα σε μικροτραυματισμούς. Ακόμα και ένα μικρό κιτ, είναι μία σημαντική λύση που μπορεί να βοηθήσει κάποιον να συνεχίσει το ταξίδι του και να τον προστατεύσει από ατυχήματα. Στο κατάστημα μας μπορείτε να βρείτε πληθώρα από έτοιμα κιτ πρώτων βοηθειών ή και να φτιάξετε μόνοι σας το δικό σας.

Έτοιμα κιτ

Οι περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν έτοιμα κιτ πρώτων βοηθειών για να εξοικονομήσουν χρόνο και χρήμα σε σύγκριση με την αγορά ατομικών προμηθειών και τη συναρμολόγηση ενός κιτ. Υπάρχουν ωστόσο, μερικοί παράμετροι που πρέπει να υπολογίσετε όταν πρόκειται να αγοράσετε ένα κιτ:

  1. Άτομα: Πρέπει να υπολογίσετε πόσα άτομα θέλετε να φροντίσετε μ’ ένα κιτ Α’ βοηθειών. Τα κιτ για μεγαλύτερες ομάδες περιλαμβάνουν περισσότερες προμήθειες(πχ. επίδεσμοι και φάρμακα) όπως για παράδειγμα ένα οικογενειακό.
  2. Διάρκεια του ταξιδιού: Είναι εξίσου σημαντικό όσο το πλήθος των ατόμων. Θα πρέπει να σκεφτείτε πόσες ημέρες θα είστε “εκτός”, έτσι ώστε να επιλέξετε το σωστό προϊόν για εσάς.
  3. Είδος ταξιδιού: Υπάρχουν κιτ που απευθύνονται σε κωπηλάτες ή κυνηγούς ή απλώς είναι μικρά και μπορείτε να τα έχετε απλά στο αμάξι σας. Το είδος, λοιπόν, της δραστηριότητας είναι σημαντικό καθώς άλλο κιτ θα επιλέξετε για χρήση κάμπινγκ και άλλο για κάποια διαφορετική δραστηριότητα (όπως διαβίωση στο βουνό).
  4. Τοποθεσία & ειδικές περιπτώσεις: Η τοποθεσία του ταξιδιού σας παίζει το ρόλο της καθώς αν για παράδειγμα κατευθύνεστε σε μέρη με δηλητηριώδη πανίδα, σκεφτείτε να προσθέσετε ένα αντίδοτο στο κιτ σας. Τέλος, εάν παίρνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή, θα πρέπει να φροντίσετε να την προσθέσετε στο κιτ σας.

Δημιουργήστε το δικό σας κιτ πρώτων βοηθειών

Αρχικά, θα χρειαστείτε μια αδιάβροχη τσάντα ή θήκη για να βάλετε μέσα τα απαραίτητα. Εμείς θα σας επισημάνουμε μερικά βασικά στοιχεία που μπορεί να χρειαστείτε, πάντα όμως σε συνδυασμό με τους παραπάνω παράγοντες που αναφέραμε.

  1. Επίδεσμοι, γάζες, ταινία, τσιρότα
  2. Βασικά εργαλεία όπως: τσιμπιδάκι, μικρό καθρέφτη, ψαλιδάκι κ.ά.
  3. Γάντια, μαντηλάκια, κουβέρτα επιβίωσης
  4. Κάποιον εξωλκέα δηλητηρίου ή κάποια αλοιφή για τσιμπήματα

Οδηγίες Χρήσης

Όλα τα έτοιμα κιτ πρώτων βοηθειών έρχονται με οδηγίες χρήσης, έτσι ώστε ακόμα και κάποιος που δεν γνωρίζει να μπορέσει να το χρησιμοποιήσει. Σε περίπτωση που φτιάξετε το δικό σας κιτ, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζετε την χρήση όλων των αντικειμένων που θα χρησιμοποίησετε.

Εάν σκέφτεστε την επόμενη εκδρομή στη φύση, τότε είμαστε εδώ για να σας εξοπλίσουμε κατάλληλα!